SARA ENGBERG

ÄDELLABORATORIET

>

SIZE

PAGES

PRINT

BINDING

TEXT

PRICE

RELEASED

ISBN

 

 

DESIGN

VARIOUS

296/278

B&W

HARD & SOFT COVER

SWEDISH ONLY

189:- 249:-

2017

978-91-7773-038-5

978-91-7773-229-7

 

NILLE SVENSSON

Det här är en bok för dig som har gått, går, drömmer om att gå, eller försöker leva ihop med någon som har gått, går, eller drömmer om att gå, på Konstfack.

 

Sju år har gått sedan Hanna slutade Konstfack. Hon har helt tappat kontakten med sina gamla kursare, som nu driver ett framgångsrikt galleri för samtida smycke­konst. På kvällarna sitter Hanna vid arbetsbänken i sin lägenhet i Örnsberg och skapar smycken som ingen någonsin får se.

En dag när hon kommer hem från jobbet på Björnbo pensionärshem ligger det ett brev på dörrmattan: en inbjudan till en workshop på galleri Koncept. Hanna förstår att det här är hennes enda chans att vinna tillträde till smycke­konstvärlden, och bestämmer sig för att satsa. Allt.

 

Ädellaboratoriet är berättelsen om en människas desperata kamp för att bli sedd och uppmärksammad genom sitt skapande. Det är en historia om    konstvärldens outtalade maktstrukturer, och dess destruktiva kraft – men samtidigt en brinnande kärleksförklaring till konsthantverket.

 

 

SVT Kulturnyheterna om Ädellaboratoriet

 

 

”Boken var läskigt bra.”

 

”… en smärtsam men också en sjukt rolig läsupplevelse.”

 

”… så bra skriven så intressant så sann så viktig. Sträckläser så fort jag kan.”

 

”Slukar den med en känsla av vemod … du är modig som berättar hur det känns att vara utanför. Vi är nog många som kommer att känna igen oss i det …”

 

”Ojojoj vilken bok! Väcker många tankar och skrämmer! Men jäkligt viktig … Den där kampen, förnedringen, smärtan, sorgen, utsattheten och förtvivlan vi utsätter oss för och utsätts för, allt det där hemska som du lyckats beskriva såå bra, så jag tappar andan …”

 

”… bra och väldigt ångestfullt … gick ju aldrig på Konstfack men du bekräftar allt det där jag trodde. Modigt berättat.”

 

”Blandade känslor. En slags befrielse och sorg på samma gång … Har haft svårt att förstå mitt obehag och samtidigt lust inför den lilla branschen och hantverket … Nu förstår jag mer av mina dubbla och svårtydda känslor.”

 

”Jag började läsa direkt, Ferrante får vänta.”

 

”… jag kunde inte släppa boken …”

 

”Herregud så bra! Gick ej att sluta läsa när man väl börjat … så mångfacetterad och med sinne för detaljer. Den var magisk … Intellektuell utan att vara pretentiös.”

WEB SHOP

BOKUS

ADLIBRIS